Un film extraordinar scris şi regizat de către Tate Taylor după betseller-ul din 2009, The help ne aduce pe ecrane o poveste încântătoare plasată în anii ’60 despre serviciul domestic de culoare din America.
Cartea lui Kathyrin Stockett ne aduce pe marile ecrane actriţe cunoscute, cu premii la activ, inclusiv un Oscar pentru rol secundar, Octavia Spencer. Alături de ea le putem urmări pe Viola Davis şi Emma Stone, o tânără aspirantă la postul de scriitor.
În Jacksson, Mississippi, în acea perioadă toată lumea avea cel puţin o servitoare de culoare, care nu e doar bucătăreasă şi menajeră dar şi dădacă. Skeeter (Emma Stone) le convinge pe aceste femei să îşi spună poveştile dureroase prin care au trecut în case celor bogaţi, nedreptăţile la care sunt supuse, pentru a publica o carte şi a spune adevărul tuturor.
Există un risc mare în toată această aventură: pe lângă repudierea socială şi pierderea locului de muncă, imposibilitatea de a mai găsi modalităţi de a trăi.
Un subiect tabu dezvăluit minut după minut pentru noi, care ne surprinde, ne amuză pe alocuri, pentru că scenariul este scris foarte bine şi care încearcă să aducă un confort emoţional cel puţin, unei situaţii intolerabile.
Prietenia se leagă în cele mai ciudate situaţii şi între persoane foarte diferit, e ceea ce demonstrează că de fapt clasa socială şi culoarea pielii sunt mai puţin importante.
Este un film despre viaţă şi discriminare. Indignarea resimţită în unele scene este acoperită cu un val de speranţă adus de către Skeeter, o tânără care înţelege perfect valoarea omului, indiferent de societatea în care trăieşte.
Primiţi ajutorul unor femei speciale care la orice, răspund cu Yes Mam’.
http://youtu.be/J_ajv_6pUnI