Vreau să te prind, să iau cel mai mare şi mai greu ciocan pe care-l găsesc şi să-ţi dau cu el în cap până când îţi intră mintea la loc. Şi dacă nici aşa n-am rezolvat nimic, înseamnă că nu eşti decât o tufă de Veneţia!

Aşa încât îmi iau ciocanul şi merg mai departe căutând alţi muşterii dornici să fie îndreptaţi spre lumină!

Contrar aşteptărilor, nu umblu cu şublerul la mine şi nu întind pe nimeni pe patul lui Procust să vedem dacă se potriveşte cu ceea ce îmi doresc. Nu are cum!

Nu-mi pierd vremea şi prefer să mânuiesc ciocanul ăsta fantastic. Îl am moştenire de la Thor Străbunul şi mă simt învrednicită să am încredere, încă, în oameni.

De aceea le dau impresia că mă războiesc. De fapt sper că unii îşi revin, adică îşi ridică pantalonii pe ei şi devin oameni, că de tufe suntem cu toţii sătui.

Dacă cineva se ţine de cuvânt, mă potolesc instant. Dar asta se întâmplă rar şi seminţiile din ziua de azi au mari probleme în a-şi susţine coloana vertebrală şi a reuşi să se deplaseze în limitele bunului simţ, printre ceilalţi muritori.

Nu chem pe nimeni să mă ajute şi nici nu mă aştept la adepţi. Fiecare îşi duce propria bătălie şi ştim cu toţii, după război mulţi viteji o să răsară. Eu sincer aş prefera să fiu chemată la vatră, pentru totdeauna.

Omul nu trebuie să fie forţat să fie om! Poate rămâne plantă fără nici o problemă, sau animal.
Dar pentru că se înmulţesc prea repede, cineva va trebui să-mi ia locul, altfel o să mergem înainte ca bezmeticii, prin lume, căutând puncte de reper după care să ne acceptăm unii pe alţii în acelaşi loc.

Poate reuşim totuşi să evităm un cataclism şi ne luminăm la minte, suntem corecţi şi împământenim respectul în rasa umană… altfel mi-e că numai roşu o să văd… şi nu e de pasiune…

Rămâne să te prind, mă descurc eu cumva. Măcar încerc!