Cum îi facem pe oamenii limitaţi să fie mai deschişi sau pe cei introvertiţi să vadă că lumea de afară nu e atât de rea pe cât îşi închipuie?
Îmi place foarte mult să mă uit la ceilalţi, să recunosc diverse expresii, să-i văd cum reacţionează când vorbesc la telefon şi cum interacţionează cu alţii.
Curios, dar cu cât stai şi vezi mai mult cu atât îţi dai seama că majoritatea oamenilor au tendinţa de dominare, se enervează extrem de uşor şi mai presus de orice, cred că nu înţeleg pe deplin ce spune celălalt.
Să nu ştii să comunici şi să încerci să preiei frâiele mereu nu te face mai bun decât celălalt, te face mai limitat pentru că nu eşti capabil să înţelegi pe cei de lângă tine şi probabil nici nu te interesează.
Evident, ulterior vor apărea şi anumite conflicte şi tot ei se vor plânge că sunt nişte neînţeleşi şi că ei au făcut tot posibilul să comunice, dar pur şi simplu dintr-o dată nu se mai înţeleg cu nimeni.
Revenind, cum îi facem mai ne-limitaţi pe cei din jur?
O variantă ar fi, adunând multă răbdare, expunând mai multe puncte de vedere exact când ei cred altceva, adică pe cazuri concrete, fără a-i submina.
Oricât ar părea că aduce a terapie, nu este altceva decât o tratativă de a avea mai mulţi interlocutori deschişi pe lângă tine, care pot să nu fie de acord cu multe, dar cel puţin înţeleg şi acceptă opiniilor celor din jur.
Limitează-te la toată lumea ca să nu fii un limitat!
http://youtu.be/aFd5Cci_pE4