O variantă de varză la cuptor, mai uşoară care poate fi garnitură sau fel principal, mai ales pentru vegetarieni.
Ingrediente
O varză mică
Un ardei gras
O ceapă mică
Un ardei iute
Un morcov potrivit
Câteva roşii cherry
Sare, piper
Mărar
Ulei măsline
Apă
Se taie varza fideluță, ceapa cubuleţe şi ardeiul la fel, se încing 1-2 linguri de ulei şi se pun toate într-o cratiţă, se amestecă bine, se adaugă 2 pahare de apă şi se lasă la foc potrivit.
Morcovul se taie rondele şi se amestecă cu restul ingredientelor.
După 20 de minute, se adaugă tăiate mărunte câteva roşii cherry şi un ardei iute, sare, piper, marar
Se mai lasă câteva minute şi apoi se băgă la cuptor 30-40 de minute, verificând să nu fi scăzut apa.
Poftă bună!