Ingrediente:
2 vinete potrivite
1 morcov
O ceapă
2 roşii medii
2 ardei
Capere
Pătrunjel verde
Ardei iute
Ulei, sare, piper
Un pahar vin alb de casă
Brânză/telemea/caşcaval
Şi…
Creativitate! 🙂

Se spală vinetele, se taie capătul cu coadă şi apoi se înjumătăţesc. Se scoate miezul, dar se lăsa totuşi cam de 1 cm grosime pe coajă şi se pun bărcuţele la cuptor, sărate şi cu puţin ulei de măsline cam 15 minute.

Între timp se taie miezul din vinete cubuleţe, se amestecă cu ceapă tocată, morcovul razălit, ardeii cubuleţe şi se pun într-o tigaie să se rumenească puţin. Adăugăm roşiile cubuleţe şi un pahar cu apă.
La final se pune sare, piper, un ardei iute (proaspăt sau murat), un pahar de vin alb şi câteva bobiţe de capere.
Se lasă 30 de minute la foc lent, până se înmoaie.

Se scot vinetele din cuptor, se umplu cu această tocătură de legume, se adaugă pe deasupra brânză, telemea sau caşcaval şi se mai ţin încă 10 minute la cuptor.

Combinaţiile sunt nenumărate, se pot umple vinetele cu diverse alte legume, cu carne de vită sau pui în stil libanez, ţinând seama de preferinţe.

Poftă bună!