Anotimpul vinetelor a trecut, din fericire încă se găsesc pe piaţă. O mâncare uşoară, potrivită pentru o după amiază friguroasă, vinete pane la cuptor.

Ingrediente

2 vinete
Usturoi
O ceapă
2 roşii
Pătrunjel verde
2 ouă
Sare, piper
O lingură ulei
Seminţe de in
Caş sau caşcaval
Făină de mălai sau pesmet

Cele două vinete se spală, se curăţa de coajă şi se taie rondele potrivite. Cele două ouă se bat într-un bol cu sare, piper şi pudră de usturoi. Vinetele se dau prin ou şi prin pesmet sau făină de mălai dacă le doriţi mai crocante.
Într-o tavă mare, se pune o folie de aluminiu sau o foaie de copt, se unge puţin cu ulei cât să nu se prindă şi se aşează rondelele. Se lasă la cuptor aproximativ 20-25 de minute, având grijă să le întoarcem pe ambele părţi, până capătă o crustă aurie.

Un sos potrivit care ne aduce aminte de salata de vinete tradiţională de vară, se poate realiza dintr-o ceapă roşie tăiată cubuleţe şi amestecată cu 2 roşii tăiate cubuleţe şi câteva fire de pătrunjel și semințe de in (opțional)

Se aşează rondelele crocante pe o farfurie se acoperă cu puţin sos şi se razălește caş sau caşcaval.

Vinetele pane la cuptor merg foarte bine ca aperitiv sau ca fel principal de mâncare.

Poftă bună!