De ce nu poţi educa pe ceilalţi să fie mai diplomaţi, mai politicoşi, mai corecţi, mai buni sau mai sensibili?
Pentru că oricât te-ai chinui, au un trecut care este diferit de al tău şi modul lor de înţelegere şi asimilare este probabil la alt nivel.
Există oameni care pricep foarte repede şi sunt deschişi schimbării şi evoluţiei şi alţii care sunt absolut convinşi că metoda lor este cea mai bună şi funcţionează.
Cum dracu să ne înţelegem atunci, să mergem înainte şi mai presus de orice, să creştem?
Din fericire pentru noi, unii oameni au capacitatea extraordinară de a-i convinge pe ceilalţi să înveţe, pentru că au suficientă experienţă şi o inteligenţă emoţională pe măsură pentru a reuşi.
Evident, nu putem depinde de ei. În acest caz, trebuie să avem răbdare, chiar dacă nu vrem, să stăruim, până când vine ziua mult aşteptată şi omul nostru a ajuns la destinaţie şi ştie şi vrea să cunoască şi mai mult.
Cel mai rău este când te lupţi cu morile de vânt pentru că dincolo de orice bătălie, te loveşti de o încăpăţânare care nu se vindecă uşor.
Renunţi şi îţi vezi de treaba ta sau te interesează suficient de mult încât să rămâi în preajmă să vezi o schimbare în celălalt?
Cine este interesat mai mult, tu sau el?
Care sunt beneficiile pe termen lung să înveţi pe alţii? Crezi în spiritul comunităţii şi în societate şi că dacă ajuţi pe alţii te ajuţi şi pe tine?
Aveţi răspunsuri?
http://youtu.be/39y963Pb7Ws